Тривога недооцінює Бога

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Тривога недооцінює Бога

          Для вас не буде великим сюрпризом, що мене не надто непокоїть те, чи встигають ваші діти у школі. Я бажаю їм всього найкращого, звісно. Але так, як ви не турбуєтесь про оцінки моїх дітей, я не турбуюсь оцінками ваших.

          Я також не скаржусь на безсоння через те, що думає ваш керівник про проект, в якому ви брали участь. Якщо ви попросите про молитву – я радо помолюсь, але невдовзі забуду.

          Більшість з нас вважає тривогу емоцією, яка природнім шляхом виникає через невизначеність у житті, але Ісус каже, що вона тісно пов’язана з нашими глибинними бажаннями. Ми найбільше тривожимось тим, чому ми найбільше себе присвячуємо (кар’єра, діти), саме тому Ісус говорить про тривогу, кидаючи виклик тому, чому ми більше здатні себе присвятити. “Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні”. (Мт. 6, 24)

          Ісус знає, що якщо ви віддані грошам – то це саме те, про що ви постійно турбуватиметесь. Якщо ви вважаєте, що гроші є невід’єммною складовою “гарного життя”, то ви без угаву турбуватиметесь про них – про те, щоби їх отримати, зберегти і не втратити. Немає значення, багато у вас грошей чи ні. Відданість – це не те, скільки отримуємо, а те, чого хочемо.

          Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись. Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі? … Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться (Мт. 6:25, 33).

          Іншими словами, чи справді гроші визначають якість життя? Справа не в тому, що ми не повинні заощаджувати чи не купувати якісні речі – а в тому, що наша головна турбота має бути у тому, щоби догодити Богові і дозволити Йому керувати навіть нашими грішми.

          Тривога недооцінює Бога, бо вона возвеличує володіння іншими речами як найважливішу складову доброго життя. Гарне життя – це більше, ніж просто заробити багато грошей, це більше, ніж просто обрати професію, успішно виховати дітей і знайти потрібну людину, з якою можна провести життя. Гарне життя – це бути з Богом і дати Йому можливість надавати усе, що вам потрібно.

          Коли мова йде про гроші, виховання дітей, шлюб, освіту, кар’єру та інші речі, про які ми турбуємось, Бог не каже нам сидіти склавши руки. Нам слід робити все, що в наших силах і довіряти результат Богові.

          Тривога недооцінює Бога і вона також применшує те, що Бог думає про нас.

          Після того, як Ісус каже нам про те, як Бог піклується птахами, то запитує: “Хіба ви від них не вартісніші?” І далі “І коли зілля польове, яке сьогодні є, а завтра вкидають його до печі, Бог так одягає, то чи не багато більше вас, маловірні? (Мт. 6, 30).”

          Якщо Бог турбується про птахи і квіти, то Він, без сумніву, турбується також і про нас. Якщо Бог любить нас настільки, що віддав Свого Сина на хрест, то невже Він не піклується про наші щоденні потреби також? Ми маємо довіряти Йому усі свої прохання.

          Наша тривога – це прояв недовіри. Ми начебто і віримо, що Бог всемогутній, але не тут, в конкретних справах нашого життя.

          Однак Бог завжди поруч і завжди готовий вислухати.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)